Seminarium: Belarus efter valet

statkevitj_utvaldDen 11 oktober hölls presidentval i Belarus. Aljaksandr Lukasjenka utropades som segrare för femte gången i följd, efter en valrörelse som enligt alla oberoende valövervakare präglades av fusk och manipulationer. OSSE:s delegation var särskilt besviken på bristerna under rösträkningen och sammanräkningen.

Den 22 augusti frigavs den belarusiska oppositionsledaren Mikola Statkevitj efter flera år som politisk fånge. Han var en av kandidaterna i presidentvalet 2010. Hans frigivande sammanföll med att tiden för insamling av obligatoriska stödunderskrifter för kandidater i årets presidentval löpte ut.

Nu kommer Mikola Statkevitj till Sverige för att tala om sina erfarenheter, situationen efter presidentvalet den 11 oktober och sin syn på utvecklingen, både i Belarus och i landets relation till EU och Sverige. I samtalet medverkar även Carin Jämtin, partisekreterare (S) och Martin Uggla, ordförande i Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter. Samtalsledare: Jon Fridholm, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

Seminariet kan följas live.

 

Datum och tid: 26 oktober 2015, klockan 18:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, Olof Palmes Internationella Center och ABF Stockholm

Kostnad: Fri entré.

Rulla till toppen