Östgruppen söker organisationssamordnare/kansliassistent

Logga_utvald_524x330pxÖstgruppen söker ytterligare en engagerad medarbetare! Vi letar efter dig som är utåtriktad, tycker om att arbeta med ideellt engagerade medlemmar, värvning, seminarie- och mässarrangemang och trivs med administrativa arbetsuppgifter. Tjänsten är visstidsanställning på 80 % från 18 augusti tom 31 december 2015, och kan komma att utökas till heltid.

Arbetsuppgifter: Som organisationssamordnare/kansliassistent har du två huvudsakliga arbetsområden: medlemssamordning och kansliarbete. I din tjänst kommer du att arbeta tätt ihop med vår nuvarande organisationssamordnare.

Du kommer arbeta med medlemskontakter och att ha huvudansvar för att utveckla vårt arbete med medlemsvärvning. Vårt mål under hösten är att uppnå en mer strukturerad och riktad värvning med fler engagerade medlemmar som resultat. I ditt arbete kommer du också att vara en resurs för föreningens medlemmar och bistår dem i arbetet med utformning av medlemsaktivitet (särskilt kan här nämnas vårt arbete med Ukraina), arrangerar interna fortbildningar och introducerar nya medlemmar.

Tjänsten inkluderar även administrativa sysslor för den löpande verksamheten på kansliet. Vid behov kommer du även att assistera kollegor med Östgruppens utåtriktade informationsarbete så som seminarier, mässor och möten. Dessa arrangeras för att uppmärksamma situationen för mänskliga rättigheter i Östeuropa och har ofta utländska gäster. Du kommer även att ha huvudansvar för Östgruppen deltagande vid MR-dagarna i Göteborg och, om vi beviljas medel, ett seminarieprogram om Georgien. Detta arbete kommer att medföra resor inom Sverige.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på engelska, ryska och/eller belarusiska (nivå: arbetsspråk). Mycket god skribent på svenska.
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland och Belarus.
  • Erfarenhet av ideellt arbete, särskilt inom Östgruppen.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt, och innebär under vissa kortare perioder intensivt arbete, delvis med resor. Du måste därför ha möjlighet att fördela din arbetsinsats över tid därefter. Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning på 80 % och kan, om vi beviljas sökta medel, komma att utökas under hösten. Östgruppen har kollektivavtal, och är anslutet till tjänstemannaavtalet mellan Idea och Unionen. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökande!

Omfattning: 80 %, 18 augusti – 31 december 2015
Sista ansökningsdag: 10 juni 2015

För mer information om tjänsten kontaktas kanslichef Sofia Uggla: uggla @ ostgruppen.se, 076-945 65 03. Ansökan bestående av CV och personligt brev skickas till vår personalhandläggare Hanna Westerberg: hanna.westerberg @ ostgruppen.se.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi nio personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rulla till toppen