Örnsköldsviks Allehanda: Fortsatt förtryck i Vitryssland

övik allehanda dec 2014
Örnsköldsviks Allehanda, 3 december 2014

Efter valet 2010 antog EU sanktioner och ställde villkor för de ekonomiska samarbetena med Vitryssland. Men nu beskriver Martin Uggla den svenska och europeiska hållningen som ”oroväckande”.

– De senaste två åren har vi sett en vändning, det kan ha med utvecklingen i Ryssland och Ukraina att göra. EU vill gärna locka bort Vitryssland från det ryska inflytandet, och är beredda att inte lägga lika stor vikt vid mänskliga rättigheter.

– Läget i Vitryssland är fortfarande kritiskt, påtryckningarna från EU har förlorat sin kraft och regimen kan fortsätta som tidigare. Jag är orolig för att också den svenska regeringen minskar trycket på Vitryssland, säger Martin Uggla.

Örnsköldsviks Allehanda

Rulla till toppen