Eskilstuna-Kuriren: Bjaljatski ser kluvet Vitryssland

ekuriren ales
Eskilstuna-Kuriren, 13 november 2014

(Intervju med Ales Bjaljatski, som var i Stockholm på inbjudan av Östgruppen)

Den vitryske människorättskämpen Ales Bjaljatski frigavs i somras efter nära tre år i fängelse. I dag ser han fortfarande ett Vitryssland som är auktoritärt, men som ett samhälle kluvet inför vilken riktning landet bör ta.

Med ett skalligt huvud mötte Ales Bjaljatski journalister i somras när han oväntat släpptes ur fängelset i Minsk. Han vittnade om en prövande tid i fängelset där han ofta hölls isolerad från andra fångar.

Nu har håret hunnit växa ut. Han ser betydligt piggare ut nu, men det kritvita håret vittnar samtidigt om en veteran bland demokratikämpar. Hans engagemang började redan på 80-talet och i dag leder han människorättsorganisationen Vjasna.

Eskilstuna-Kuriren

 

 

Rulla till toppen