Bokpresentation: Martin Uggla på Studentbokhandelns författarkväll i Uppsala den 19 november

studentbokhandeln
Författarkväll på Studentbokhandeln i Uppsala. Den 19 november medverkar Östgruppens ordförande Martin Uggla.

Onsdagen den 19 november presenterar Östgruppens ordförande Martin Uggla sin nyutgivna bok Bruksanvisning för diktatorer på Studentbokhandeln i Uppsala. Författarkvällen inleds klockan 18.00 och äger rum på Sysslomansgatan 7 i Uppsala.

Kort information om Bruksanvisning för diktatorer:

Aljaksandr Lukasjenka har varit president i Belarus i tjugo år. Denna bok går igenom de metoder han använt sig av för att ta över makten, befästa den och behålla den. Boken ger en skakande inblick i ett politiskt system som många gånger ter sig absurt och skrattretande, men som visat sig vara ohyggligt effektivt för sitt egentliga syfte – att låta makthavarna sitta kvar. Så effektivt är Lukasjenkas system att det också inspirerat andra auktoritärt sinnade makthavare. Vad vi brukat kalla Europas sista diktatur kan mycket väl visa sig vara Europas första diktatur i modern mening.

Bruksanvisning för diktatorer ges ut på Ruin förlag. Boken kan beställas direkt från Östgruppen via e-post: [email protected]

Pris: 139 kronor + frakt

Rulla till toppen