Östgruppen 10 år: Jubileumskväll med Ales Bjaljatski & Port Mone (Belarus)

Östgruppen firar 10 år med Vaclav Havel-pristagaren Ales Bjaljatski och stjärntrion Port Mone från Belarus (Vitryssland)!

alesochvalikstor
Ales Bjaljatski tas emot av familj, vänner och kollegor när han anländer till Minsk efter att ha frigivits från fängelset tidigare samma dag.

Den flerfaldigt prisbelönta och fredsprisnominerade människorättsförsvararen Ales Bjaljatski dömdes till ett långt fängelsestraff i en politiskt motiverad rättegång i Minsk hösten 2011. I somras, efter att ha avtjänat 1052 dagar av straffet, beviljades han äntligen amnesti. Nu kommer han till Sverige för första gången sedan frisläppandet. Vilka är erfarenheterna från åren som frihetsberövad och hur ser han på framtiden?

Skivaktuella Port Mone (ackordion/bas/slagverk) är tillbaka i Stockholm för att fylla Orionteatern med sin eklektiska ambient. Deras suggestiva, instrumentella musik lyckas med konststycket att vara både modern och tidlös samtidigt. Häng med på en känslofylld resa i inre och yttre landskap, och till en spelning på en belägrad ukrainsk militärförläggning under Krimkrisen i våras.

Östgruppen fyller jämnt och vi kan inte tänka oss något bättre än att få fira det tillsammans med Ales, Port Mone och er! Vi bjuder på georgiska tilltugg och i baren kan ni köpa dryck till självkostnadspris!

När: 23 okt, kl 18-23
Var: Orionteatern, Katarina Bangata 77, Stockholm
Fri entré och georgiska tilltugg, Orionteatern håller baren öppen

OBS: Det är ett öppet arrangemang men av utskänkningsskäl gäller ändå åldersgräns 20 år, liksom obligatorisk förhandsanmälan (till anmalan[at]ostgruppen.se) senast den 21 oktober! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller!

Hjärtligt välkomna!

PortMone-main1
Port Mone

Port Mone:
Aleksey Vorsoba – Ackordion
Sergey Kravchenko – Slagverk
Aleksey Vanchuk – Bas

 

Rulla till toppen