Café Östgruppen: Abchazien

The-mirror-of-Ritsa-Ritsa-Nature-Reserve-Abkhazia-GeorgiaI skuggan av protesterna i Ukraina fylldes även gatorna i Sukhumi, huvudstad i den omstridda regionen Abchazien, i våras av protestanter som tvingade regeringen att avgå för att följas av nyval i augusti. Så hur ser det politiska läget ut i dag i Abchazien, vilka är de dagsaktuella frågor som abchazierna brottas med, och vilka utmaningar finns att lösa för den nya de facto regeringen? Vilka utsikter finns för demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet i det abchaziska samhället?

Kvinna till Kvinnas Julia Lapitskii är just hemkommen efter en tjänsteresa till Abchazien och kommer visa bilder och berätta för oss om hennes upplevelser inifrån regionen.

Tid och plats: 7/10 18.00 på Sensus Medborgarplatsen, rum 303.

Få platser! Först till kvarn! Anmälan till [email protected]

Samarrangemang med Studieförbundet Sensus.

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.