Café Östgruppen: Abchazien

The-mirror-of-Ritsa-Ritsa-Nature-Reserve-Abkhazia-GeorgiaI skuggan av protesterna i Ukraina fylldes även gatorna i Sukhumi, huvudstad i den omstridda regionen Abchazien, i våras av protestanter som tvingade regeringen att avgå för att följas av nyval i augusti. Så hur ser det politiska läget ut i dag i Abchazien, vilka är de dagsaktuella frågor som abchazierna brottas med, och vilka utmaningar finns att lösa för den nya de facto regeringen? Vilka utsikter finns för demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet i det abchaziska samhället?

Kvinna till Kvinnas Julia Lapitskii är just hemkommen efter en tjänsteresa till Abchazien och kommer visa bilder och berätta för oss om hennes upplevelser inifrån regionen.

Tid och plats: 7/10 18.00 på Sensus Medborgarplatsen, rum 303.

Få platser! Först till kvarn! Anmälan till [email protected]

Samarrangemang med Studieförbundet Sensus.

Rulla till toppen