Bruksanvisning för diktatorer – av Östgruppens ordförande Martin Uggla

bruksanvisning banner
Bruksanvisning för diktatorer – av Östgruppens ordförande Martin Uggla

Den 24 september släpps boken Bruksanvisning för diktatorer – en berättelse om Belarus och Europas första moderna diktator, skriven av Östgruppens ordförande Martin Uggla.

Kort presentation:

Aljaksandr Lukasjenka har varit president i Belarus i tjugo år. Denna bok går igenom de metoder han använt sig av för att ta över makten, befästa den och behålla den. Boken ger en skakande inblick i ett politiskt system som många gånger ter sig absurt och skrattretande, men som visat sig vara ohyggligt effektivt för sitt egentliga syfte – att låta makthavarna sitta kvar. Så effektivt är Lukasjenkas system att det också inspirerat andra auktoritärt sinnade makthavare. Vad vi brukat kalla Europas sista diktatur kan mycket väl visa sig vara Europas första diktatur i modern mening.

Bruksanvisning för diktatorer ges ut på Ruin förlag. Boken kan beställas direkt från Östgruppen via e-post: [email protected]

Pris: 139 kronor + frakt

 

Rulla till toppen