Women on Maidan and Tahrir

women on MaidanBreakfast seminar with gender researcher Tamara Martsenyuk, Kyiv Mohyla Academy, Kyiv, and Lina Andéer, coordinator South Caucasus with long experience of field-work in Kosovo, Kvinna till Kvinna Foundation. How did women participate on Maidan? Did the revolution create space for women’s emancipation or did it manifest gender roles? What has recent developments in Ukraine entailed for Ukrainian women? Kvinna till Kvinna Foundation relates to experiences from Egypt, Tunisia, Kosovo and South Caucasus.

Tuesday, Sep, 9th, 9.00-10.30 am

Sensus, Medborgarplatsen

Presenters: Tamara Martsenyuk, PhD in sociology, Lina Andéer, Co-ordinator South Caucasus, Kvinna till Kvinna Foundation

Chair: Hanna Söderbaum, Östgruppen

Schedule: 9-9.05: Introduction by chair

9.05-9.30: Tamara Martsenyuk

9.30-9.45: Lina Andéer

9.50-10.30: Questions, discussion

 

Organized by Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter (Swedish initiative for democracy and human rights), Forum Eurasien and Sensus

Language: English

Breakfast is served from 8.30. Let us know if you want breakfast at: [email protected]

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.