Östgruppen söker engagerad informationshandläggare

Logga_hemsida_165x165pxÖstgruppen söker en skicklig skribent som brinner för mänskliga rättigheter och en demokratisering av Ryssland och Belarus! Tjänsten avser en tidsbegränsad heltidsanställning och är delvis ett föräldravikariat. Start från 18 augusti eller så snart som möjligt därefter, till och med 31 december 2014, med trolig möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter: Tjänsten är till stor det inriktad på publicistisk verksamhet varför vi söker dig som är en skicklig och engagerad skribent med god analytisk förmåga. En stor del av arbetsuppgifterna består i att följa nyhetsrapporteringen om mänskliga rättigheter från Ryssland och Belarus och publicera journalistiskt material på våra nyhetssidor ”Fokus Ryssland” och ”Fokus Vitryssland”, samt mer opinionsbildande texter på vår blogg ”Ryska rättigheter”. Östgruppen kommer också att publicera en kortare rapport om föreningsfrihet i Ryssland som du som anställd kommer att författa. Vidare kommer du att arrangera seminarier, föreläsningar och andra utåtriktade evenemang med inbjudna ryska gäster för att uppmärksamma situationen om de mänskliga rättigheterna i Ryssland, på såväl Bokmässan i Göteborg som på MR-dagarna i Umeå. Allt i samarbete med övriga medarbetare på vårt kansli. Du kommer vid behov även att assistera dessa i deras arbete.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på engelska, ryska och/eller belarusiska (nivå: arbetsspråk). Mycket god skribent på svenska.
  • God analytisk förmåga.
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga likväl som god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland och Belarus.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder, delvis med resor. Du måste därför ha möjlighet att fördela sin arbetsinsats över tid därefter. Grunden i tjänsten (65 %) är ett längre föräldravikariat vilket kommer utökas med ett en visstidsanställning (på 35 %). Östgruppen har kollektivavtal. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar. Vi ser gärna manliga sökanden.

Tillträde: 15 augusti 2014 eller så snart som möjligt därefter.

Omfattning: heltid, 18 augusti – 31 december 2014, med trolig möjlighet till förlängning.

Sista dag för ansökan: 4 augusti 2014.

Mer information om tjänsten fås från, och ansökan (CV och ett personligt brev) skickas till, kanslichef Sofia Uggla: [email protected], 076-945 65 03.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi åtta personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rulla till toppen