Aftonbladet: Förbundet väntar på svar om Uggla

”Vilken slags kriminalitet hävdar de vitryska värdarna för ishockey-VM att aktivisten Martin Uggla misstänks för?

Vitryssland skulle ge besked i dag – men hade på eftermiddagen ännu inte gjort det.

Christer Englund, ordförande i Svenska ishockeyförbundet och IIHF-ledamot, uppger att regimen ännu inte levt upp till löftet om att senast på måndagen presentera ett underlag för anklagelserna mot Uggla.

– Jag har inte hört något ännu, säger han till TT på måndagseftermiddagen.

Kontakterna med arrangörerna sköts av IIHF-ordförande René Fasel och generalsekreterare Horst Lichtner.

Människorättsaktivisten Uggla jobbar tätt med demokratirörelsen i det hårt repressiva Vitryssland. Trots att han köpt matchbiljett nekades Uggla inträde i landet i onsdags och fick flyga tillbaka till Sverige, vilket enligt Englund är ett solklart brott mot avtalet mellan IIHF och Vitryssland.”…

Aftonbladet

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.