GD: Världsmästerskapet en propagandaorgie

GDDet är därför mycket viktigt att den svenska truppen får kännedom om situationen i landet och instruktioner hur de ska agera för att minimera den propagandaseger som VM innebär för den vitryska regimen. Om truppen har god kännedom om den politiska situationen minskar potentiella politiska feltramp från deras sida.

Till exempel bör de hörsamma uppmaningarna från bland annat människorättsorganisationen Östgruppen, som manar landslaget att enbart spela matcherna. De bör hålla sig borta från tillställningar som regimen anordnar. Även intervjuer med vitryska medier bör undvikas, eftersom att de kan utnyttjas i propagandasyfte.

GD.se

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.