Vad händer i Ukraina?

Vad händer i Ukraina?

Ett frukostseminarium om utvecklingen i Ukraina och om relationen mellan Ryssland och Ukraina. Vad händer egentligen i Ukraina? Få en aktuell uppdatering av situationen för de mänskliga rättigheterna i landet. Och vad anser det oberoende ryska civila samhället om utvecklingen i Ukraina? Hur ser man på den ryska officiella politiken?

Möt den ryska människorättsförsvararen Andrej Jurov som delger oss sin syn på saken. Efter en inledande föreläsning finns tid för frågor och diskussion. Seminariet modereras av Martin Uggla, ordförande, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

Andrej Jurov har varit aktiv inom det ryska civila samhället sedan slutet av 80-talet och är numera expert vid Moskvas Helsingforsgrupp, medlem i presidentens människorättsråd och expert vi Europarådet. Han har engagerat sig för de mänskliga rättigheterna både i Ryssland och i omkringliggande grannländer, bland annat Vitryssland och Ukraina.

Var: Sensus, Medborgarplatsen 4, rum 401, Stockholm
När: 14 maj 2014, 9.00-10.30
Hur: Frukostseminarium, kaffe/te och smörgås serveras från 8.30. Föranmäl dig gärna till anmalan @ ostgruppen.se senast den 12 maj, så vi vet hur många personer vi ska förbereda frukost åt. Fritt inträde. Seminariet tolkas från ryska till svenska.

Arrangörer: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter samt Studieförbundet Sensus