Östgruppen söker handläggare/organisationssamordnare

Logga_hemsida_165x165pxÖstgruppen expanderar och söker nu ytterligare en medarbetare! Tjänsten avser en heltidsanställning men är delvis ett föräldravikariat. Start den 1 februari 2014.

Arbetsuppgifter: Tjänsten har flera olika arbetsuppgifter. En del består i att följa nyhetsrapporteringen om mänskliga rättigheter från Ryssland och Belarus och publicera journalistiskt material på våra nyhetssidor ”Fokus Ryssland” samt ”Fokus Vitryssland”. Vidare kommer den anställde att arrangera seminarier, föreläsningar och andra utåtriktade kulturevenemang med inbjudna ryska gäster för att uppmärksamma situationen om de mänskliga rättigheterna i Ryssland. Som organisationssamordnare ansvarar den anställde för att samordna det ideella arbetet inom Östgruppen, arrangera medlemsmöten och andra medlemsevenemang, publicera vårt nyhetsbrev, förbereda handlingar till årsmöte etc, administrera medlemsregister, e-postlistor etc, ha kontakt med medlemmar och andra intresserade samt att sköta andra administrativa uppgifter på kansliet.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på engelska, ryska och/eller belarusiska (nivå: arbetsspråk). Mycket god skribent på svenska.
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt god administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland och Belarus.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder, delvis med resor. Den anställde måste därför ha möjlighet att fördela sin arbetsinsats över tid därefter. Grunden i tjänsten (ca 50 %) är en fast tillsvidareanställning, denna kommer att utökas med ett längre föräldravikariat (på ca 50 %). Östgruppen har kollektivavtal och tillämpar provanställning på 6 månader. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar.

En avgörande förutsättning för att hela tjänsten kan tillsättas är att Östgruppen beviljas externa medel för anställningen.

Tillträde: 1 februari 2014

Sista dag för ansökan: 7 januari 2014.

Mer information om tjänsten fås från, och ansökan (CV och ett personligt brev) skickas till, kanslichef Sofia Uggla: uggla @ ostgruppen.se, 08-56 26 71 23.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi sex personer anställda på vårt kansli i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rulla till toppen