Östgruppen söker programsamordnare för vårt Rysslandsarbete

Logga_hemsida_165x165pxÖstgruppen expanderar och kommer att arbeta mer med människorättsfrågor i Ryssland framöver! För att samordna vår projektverksamhet söker vi nu en ny medarbetare. Tjänsten avser en fast heltidsanställning med önskvärd start den 16 december 2013.

Arbetsuppgifter: Programsamordnaren har ansvaret för praktisk planering, genomförande, dokumentering, utvärdering och redovisning av ett större projekt, jämte löpande administration och ekonomisk redovisning. Projektupplägget kommer att samordnas med andra organisationer och andra anställda på Östgruppen.

Önskvärda kvalifikationer:

  • God kunskap i såväl tal som skrift på svenska, engelska och ryska (nivå: arbetsspråk)
  • Relevant utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Mycket gott ordningssinne, god datorvana samt hög administrativ förmåga.
  • God samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande:

  • God kännedom om situationen för de mänskliga rättigheterna i Ryssland.
  • Erfarenhet av att administrera Sida-finansierade projekt.
  • Erfarenhet av ideellt arbete.
  • Erfarenhet av att arbeta utomlands, gärna i miljöer som kan vara utmanande.

Arbetstiden kommer i stor utsträckning att kunna disponeras fritt men bland annat att innebära en del kortare intensivare perioder med resor. Den anställde måste därför ha möjlighet att fördela sin arbetsinsats över tid därefter. Östgruppen har kollektivavtal och tillämpar provanställning på 6 månader. Tjänsten är förlagd till vårt kontor, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm.

Vi förutsätter att du som anställd delar Östgruppens värderingar.

En avgörande förutsättning för att tjänsten kan tillsättas är att Östgruppen beviljas externa medel för anställningen.

Tillträde: 16 december 2013

Sista dag för ansökan: 1 december 2013. Vi kommer dock att behandla ansökningar löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Mer information om tjänsten fås från, och ansökan (CV och ett personligt brev) skickas till, kanslichef Sofia Uggla: [email protected], 08-56 26 71 23.

Östgruppen är en ideell medlemsstyrd organisation. Vi verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vårt arbete är inriktat på samarbete med organisationer i regionen samt informationsspridning och opinionsbildning i Sverige. Idag är vi sex personer anställda på vårt kansli i Stockholm och har en praktikant.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rulla till toppen