Belarus in Focus 2013 – tävling för journalister

Belarus in Focus 2013” är en tävling för journalister som skriver om Belarus (Vitryssland). Tävlingsbidragen skall dock ha publicerats i annat land, utanför Belarus. Tävlingen utlyses för tredje året i rad och Östgruppen är precis som förra året svensk samarbetspartner till huvudarrangören Solidarity with Belarus Information Office kring arrangemanget.

Journalist-competition-logo-2013

Syftet med denna årliga tävling är att uppmuntra journalister och utgivare att följa den politiska, ekonomiska, sociala och kulturella utvecklingen i Belarus

Vinnare kommer att belönas med priser på 500 EUR (till 3 st etablerade journalister) 300 EUR (till 3 st journalister som just påbörjat sin bana). Finalister kommer  att bjudas in till en tvådagars workshop  tillsammans med belarusiska journalister och tävlingens jury i Warszawa under våren 2014.

 

warsawworkshop
Workshop i Warszawa 2012

 

Årets jury leds av Professor David Marples (University of Alberta). Övriga jurymedlemmar är Andrej Aljaksandrau (Index on Censorship), Michael Andersen, (NIRAS), Maria Przełomiec (Telewizja Polska) och Pavel Sheremet (Belarus Partisan).

Läs mer om Belarus in Focus 2013 på tävlingens egen hemsida

Tävlingen arrangeras av Solidarity with Belarus Information Office i samarbete med Press Club Polska. Övriga samarbetspartner är: Belarusian PEN Centre (Minsk), Civic Belarus (Prag), European Federation of Journalists (Bryssel), TeleKritika (Kiev), n-ost, the Network for Reporting on Eastern Europe (Berlin), Office for a Democratic Belarus (Bryssel) och Östgruppen

 

Viktiga datum:
20 januari 2014: sista dag för inlämning av tävlingsbidrag.

17 februari 2014, Finalisterna kommer annonseras på Belarus in Focus hemsida.

Vår 2014, Två dagars internationell workshop i Warszawa för finalister.

Belarus_in_Focus_2013_Announcement

 

Rulla till toppen