Östgruppen stöttar Greenpeace-aktivister vid manifestation i Stockholm

Onsdagen den 6 november medverkar Östgruppen i den 30-dagarsmanifestation som Greenpeace just nu genomför till stöd för de aktivister – däribland den svenske medborgaren Dima Litvinov – som tidigare i höst deltog i en protestaktion mot oljeborrningar i Arktis, och sedan dess sitter fängslade i Ryssland.

– Ryssland har åtagit sig att respektera de mänskliga rättigheterna. Besättningen på Arctic utnyttjade sin rätt till yttrandefrihet och genomförde en legitim protest mot oljeborrningarna i Arktis. För att leva upp till sitt åtagande bör nu Ryssland omedelbart frige aktivisterna, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

 

Greenpeace demonstrerar sedan ett par veckor dagligen (kl. 12-13) utanför Rysslands ambassad på Gjörwellsgatan 31 i Stockholm. Under onsdagens manifestation kommer Martin Uggla bland annat att för Östgruppens räkning försöka överlämna ett brev till Rysslands ambassadör, med uppmaning om att släppa de fängslade aktivisterna fria.

 

För mer , kontakta:

Martin Uggla
ordförande, Östgruppen för demokrati mänskliga rättigheter
070-941 17 02
[email protected]
www.ostgruppen.se

oqwbusfpo2j8ru5kh7zh

Rulla till toppen