MR-dagarna 14-16 november

Östgruppen kommer att delta på årets MR-dagar den 14-16 november i Kulturhuset i Stockholm. Vi kommer att ha en egen monter på utställartorget (nr 17 på kartan) och står som arrangörer för två seminarier med aktuella teman (se nedan). Konstantin Baranov från Youth Human Rights Movement och Europarådets före detta kommissionär för mänskliga rättigheter, Thomas Hammarberg, deltar i vårt program. Besök oss gärna på torget och missa inte våra seminarier!

——————-

Seminar: State-Sanctioned Homophobia in Russia

The ”gay propaganda” ban, signed by Putin this summer, have mainly attracted attention in relation to international sport events. But how does it effect the rights of the national LGBT-community?

Participants:
Konstantin Baranov, Youth Human Rights Movement, Russia,
Jon Fridholm, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter

Tid: fredag 15/11, kl 15.00-15.30
Plats: Ugglan, Kulturhuset (vid entrén från plattan)
Kostnad: Gratis

——————-

Seminar: No One Else’s Business?

Russia and Belarus use legal instruments to target civil society and human rights defenders. International concerns are dismissed as expressions of double standards and as interference with internal affairs. That way these regimes challenge actions defined as legitimate in international conventions.

Participants:
Konstantin Baranov, Youth Human Rights Movement, Russia
Thomas Hammarberg, Commissioner for Human Rights, Council of Europe, 2006-2012
Martin Uggla, Chairperson, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter

Tid: lördag 16/11, kl 11.00-12.30
Plats: Studio 3 (3:e våningen), Kulturhuset
Kostnad: Gratis

——————-

Hela programmet för MR-dagarna hittar du här:

mrprogram

 

Karta Kulturhuset:

Karta-Kulturhuset-Stadsteatern-2013

 

MR-dagarna – Mänskliga Rättighetsdagarna – är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. Läs mer på MR-dagarnas hemsida