Aftonbladet: Putin drar åt tumskruvarna

Skärmklipp, Aftonbladet 2”…  På besök i Sverige beskriver de båda människorättsaktivisterna ett Ryssland som likt Tyskland på 30-talet befinner sig i en nedåtgående spiral mot laglöshet och totalitarism.

– Det blir värre och värre. Vi upplever ett antal negativa trender som multiplicerar sig själva varje månad. Anastasia Nikitina och Dmitrij Makarov är aktiva i Youth Human Right Movement. De vet aldrig vad som ska hända nästa dag.

– Ska statens inspektörer komma och hota oss i dag och gå igenom våra dokument? Ska de stänga vårt kontor? Att leva i dagens Ryssland är att leva som Alice i underlandet. En saga där man aldrig vet vad som händer härnäst. De två människorättsaktivisterna har en lågmäld framtoning som står i skarp kontrast till vad de berättar…”

Aftonbladet

Rulla till toppen