Café Östgruppen: Det okända Kirgizistan

image001Kirgizistan beskrivs ofta som det mest demokratiska av de centralasiatiska länderna, och är känt för sina slående vackra bergslandskap, gästvänliga människor, unika traditioner och orörda natur. Men vad vet vi egentligen om landet? Ta chansen att under avslappnade och roliga former lära dig mer om detta fascinerande centralasiatiska land. Den 8 oktober arrangerar Östgruppen i samarbete med Världsbiblioteket en helkväll om Kirgizistan med Nazgul Asylbekova och Axel Östlund som båda tidigare arbetat vid OSSE-kontoret i Kirgizistan. De kommer under kvällen att berätta om såväl situationen för de mänskliga rättigheterna som landets kultur och traditioner, samt visa bilder och kortare filmer från Kirgizistan. Vi bjuds även på smakprov från det kirgiziska köket, så missa inte detta tillfälle!

Plats: Världsbiblioteket, Tegelviksgatan 40

Tid: Tisdag den 8:e oktober, 18.30 – 20.00

Deltagare:

  • Nazgul Asylbekova, nuvarande praktikant på Östgruppen
  • Axel Östlund, tidigare rapportör vid OSSE-kontoret i Bisjkek

Språk: Svenska och Engelska

Arrangörer: Världsbiblioteket och Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter

Vi bjuder på kirgizisk mat. Vin till självkostnadspris.  Varmt välkomna!

 

Rulla till toppen