Östgruppen: Den vitryska statstelevisionen är en del av förtryckarregimen, Hamilton

Den vitryska statstelevisionens medlemskap i EBU ger inget skydd mot påtryckningar från makthavarnas sida, eftersom den själv är en del av förtryckarregimen. Det skriver Östgruppen i en slutreplik till SVT-chefen Eva Hamilton på SVT Debatt idag.

– De som jobbar på vitrysk stats-TV har inget intresse av att värna demokratiska principer. De arbetar själva aktivt för att motverka pluralism och yttrandefrihet. Demokratiskt sinnade journalister har överhuvudtaget ingen möjlighet att verka inom TV-bolaget, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla. Läs mer→

 

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.