Seminarium: STATUS (quo?) BELARUS

Öppning Belarusdagarna!

Frukostseminarium:
“STATUS (quo?) BELARUS”
– en översikt av människorättssituationen våren 2013

Vitryssland fick en hel del uppmärksamhet i Sverige och övriga omvärlden i samband med presidentvalet i december 2010, när protester mot valfusk slogs ner med brutalt polisvåld. Och förra året bidrog den diplomatiska konflikten mellan Sverige och Vitryssland jämte reklambyrån Studio Totals spektakulära nalleaktion till att åter rikta strålkastarljuset mot landet.

Men vad händer nu? Hur ser den aktuella situationen för de mänskliga rättigheterna ut? Har förtrycket i Vitryssland förändrats under det senaste året? Vilka människorättsfrågor är mest aktuella i dagsläget? Vi reder ut begreppen tillsammans med våra vitryska gästtalare.

Medverkande:
ZJANNA LITVINA
(Belarusiska Journalistförbundet)

TATSIANA REVJAKA
(Människorättscentret Vjasna)

Tid: (8.30) 9.00-10.00
Plats: Medelhavsmuséets hörsal, Fredsgatan 2, Stockholm

Anmäl gärna om du tänker komma i förväg (helst före 19:e mars) till: anmalan @ ostgruppen.se
(Uppge namn och vilket seminarium anmälan gäller.)

Rulla till toppen