Medlemsmöte + filmvisning: Barzakh

428107_402585699758946_2012418178_nWhat is it like to live in a city where grand mosques lie next to torture prisons, where official statements are less valid than those heard at divination sessions, where pronouncements of death are occasions of joy, where streets are full of the ghostly presences of the dead and the missing; where the laughter of pain, a prayer, and a dream are the only solace? Barzakh, as Sufi wisdom holds, is a threshold between the living and the dead – a threshold that separates these two worlds but is neither of them.

I samband med medlemsmötet den 15 april visar Östgruppen den prisbelönta dokumentärfilmen Barzakh från 2011. Filmen är inspelad i Tjetjenien och kretsar kring en kvinnas kamp för att finna sin försvunna son.  Filmen har fått en rad utmärkelser för bästa dokumentärfilm, däribland Amnestys utmärkelse för bästa film under Berlins filmfestival 2011. Filmen är textad till engelska. Trailer kan ni se här

Efter filmvisningen kommer vi diskutera vad vi i Östgruppen kan göra för att bättre belysa situationen i Norra Kaukasus, samt diskutera vilka Belarus-aktioner vi vill genomföra under Hockey-VM.  Utrymme kommer även att finnas för att diskutera eventuella övriga ideer vi skulle vilja förverkliga.

Filmvisningen och medlemsmötet är endast öppna för medlemmar i Östgruppen, men det går även bra att bli medlem på plats. Vi bjuder på fika till självkostnadspris. Varmt välkomna!

Tid och plats: 18.00 på Östgruppens kansli, Tegelviksgatan 40

Rulla till toppen