Kafé Östgruppen: Vad händer i Belarus och vad kan vi i Sverige göra?

Välkommen till vårterminens första Kafé Östgruppen!

Konstantin Baranov från den ryska människorättsorganisationen Youth Human Rights Movement som är aktiv inom IKK (Internationella Kommitten för Kontroll av människorättssituationen i Belarus/Vitryssland) besöker Östgruppen. Konstantin var nyligen i Minsk och ger oss en färsk redogörelse för situationen i Belarus och berättar lite om hur IKK arbetar. Han visar bland annat filmer från den Internationella Solidaritetsdagen med Belarus förra året. Därefter tar vi upp en diskussion kring vad vi kan göra för att visa stöd för våra vänner i Belarus.

Samtalsledare är Amanda Lövkvist från Östgruppen.

Måndag den 11 februari 18.30-20.00 på Östgruppens kansli, Tegelviksgatan 40, Stockholm

Kom och fika till självkostnadspris, lyssna och delta i diskussionerna! Föranmäl dig gärna till [email protected]. Språk: engelska.

I Kafé Östgruppen ses vi en måndag i månaden, fikar och diskuterar utifrån intressanta teman. Första tillfället 2013 är den 11 februari med temat ”Vad händer i Belarus och vad kan vi i Sverige göra?”. Kommande kaféer blir måndagarna den 11 mars, 15 april och 13 maj.
DSCF0044

Rulla till toppen