Östgruppen samarbetspartner i internationell journalisttävling om Vitryssland

Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter är svensk samarbetspartner i årets upplaga av den internationella journalisttävlingen ”Belarus in Focus 2012”. Tävlingens vinnare kommer att belönas med penningpriser och publicering i bokform.

– Det finns ett stort behov av informationsspridning om utvecklingen i Vitryssland. Belarus in Focus är ett sätt att stimulera intresset hos journalister med intresse för landet, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.
Belarus in Focus är en tävling för journalister som skriver om Vitryssland. Syftet är att belöna journalister som presenterar Vitryssland ur ett nytt och originellt perspektiv. Tävlingen utlyses för andra året i rad och Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter är i år svensk samarbetspartner till huvudarrangören Solidarity with Belarus Information Office, en organisation med säte i Warszawa.

Bidragen skall enligt tävlingsreglerna ha publicerats i ett annat land, utanför Vitryssland. Tävlingens vinnare – som utses av en jury bestående av välrenommerade journalister, forskare och massmedieexperter – kommer att belönas med en prissumma på 2 000 euro. Alla finalister kommer därtill att bjudas in till en tvådagars workshop i Warszawa. Dessutom kommer finalisternas tävlingsbidrag att samlas och publiceras i en bok under 2013.

Mer information om tävlingen hittar du här.

Rulla till toppen