Promenad för mötesfrihet i Ryssland

Delta i Östgruppens solidaritetsaktion för den ryska demokratirörelsen, på tisdag 12/6 kl 17.00 på Sergels torg i Stockholm.

Mötesfriheten begränsas alltmer i Ryssland. En ny lag innebär att deltagande i demonstrationer och möten som inte godkänts av myndigheterna kan leda till skyhöga bötesbelopp. Men den ryska demokratirörelsen ger inte upp och är alltjämt full av kreativa idéer. Häromveckan arrangerades en ”kontrollpromenad” på initiativ av några av landets främsta författare, där tusentals Moskvabor helt enkelt promenerade genom staden och på det sättet gjorde en markering mot den inskränkta mötesfriheten. Läs mer på tidigare inlägg på Östgruppens blogg Tystade röster, bland annat här och här.

De som protesterar mot valfusk och människorättskränkningar i Ryssland har valt den vita färgen som enande symbol. Nu visar vi vår solidaritet med demokraterna i Ryssland. På tisdag kl. 17.00 genomför vi i Stockholm en stödpromenad från Sergels torg till Mynttorget, med vita ballonger i händerna – och gärna klädda i vitt!

Vi fixar ballongerna, klä på dig får du göra själv 🙂

Inga slagord och banderoller men en synlig och tydlig manifestation för demokrati och mänskliga rättigheter. Kom och promenera med oss du också!

Hjälp oss gärna att sprida information om promenaden! Ett event finns skapat på Facebook, där det också går bra att anmäla att man tänker delta.

Rulla till toppen