Ishockeyförbundet blundar för människorättsbrott

Det internationella ishockeyförbundet har bestämt sig för att inte flytta VM 2014 från Vitryssland, trots att situationen för de mänskliga rättigheterna allvarligt förvärrats sedan landet 2009 tilldelades mästerskapsarrangemanget. Östgruppen kritiserar beslutet.

– Det är en djup besvikelse att det internationella ishockeyförbundet så totalt ignorerar de grova människorättsbrott som den vitryska regimen gör sig skyldig till, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

Kampanjen Don’t Play with the Dictator  – som drivs av svenska Östgruppen tillsammans med ytterligare sju människorättsorganisationer från Tjeckien, Norge, Tyskland, Slovakien och Schweiz – kommer att fortsätta verka för att Vitryssland ska fråntas värdskapet för VM 2014.

– Vi känner ett växande stöd för vår kampanj, från både politiker och internationella organisationer, och det är fortfarande långt kvar till våren 2014, säger Martin Uggla.

Bland de svenska politiker som gett sitt stöd till kampanjen återfinns EU-parlamentarikern Olle Schmidt (FP) och riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD). Deras och andras stöduttalanden finns att läsa på kampanjhemsidan: www.minsk2014.no

 

 

För mer information, kontakta:
Martin Uggla
ordförande, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter
070-941 17 02
[email protected]

Rulla till toppen