P4 Radiosporten: Protester mot vitryskt Hockey-VM

”Människorättsgrupper i Sverige och flera andra europeiska länder har inlett en gemensam kampanj för att förmå det Internationella ishockeyförbundet att flytta VM år 2014 från Vitryssland. (…) Martin Uggla som är ordförande i Östgruppen, en av de deltagande organisationerna, tycker att hockeyförbundet på det sättet legitimerar regimen.’Ja, genom att ställe upp på det arrangemanget. Dessutom finns det ju en annan aspekt, idrott och politik är väldigt tätt sammakopplat i Vitryssland. Ett väldigt tydligt exempel är den organisationskommitté som har bildats för att förbereda och genomföra ishockey-VM i Vitryssland 2014. Den består nästan uteslutande av ministrar och andra personer med väldigt tät koppling till regimen’, säger han.”
P4 Radiosporten 

Rulla till toppen