Internationell aktion för demokrati i Vitryssland

Statyer i en rad städer runt om i världen kommer söndagen den 18/3 att förses med munkavle under parollen “Stå upp för demokrati i Belarus”. Aktionen syftar bland annat till att uppmärksamma bristen på demokrati i Vitryssland. Östgruppen medverkar tillsammans med InfoBelarus genom att ansluta Stockholm till aktionen.
Det är organisationen Young European Federalists (JEF) som koordinerar den internationella aktionen Free Belarus Action. Man räknar med att statyer i cirka 60 städer kommer att förses med munkavle, som en symbolhandling till stöd för yttrandefrihet och demokrati i Vitryssland.

Förtrycket i Vitryssland har ökat kraftigt det senaste året. Häromdagen kom också beskedet att dödstraffet mot Uladzislau Kavalyou, misstänkt för bombdådet i Minsk 2011, har verkställts. Detta trots att någon rättvis rättegång aldrig ägt rum.

Östgruppen uppmanar alla som kan att delta i aktionen som genomförs den 18 mars, klockan 15.00 på Norrmalmstorg.

För mer information kontakta:
Malin Fagerberg Wikström
Telefon: 08-56 26 71 24, mobil: 076-945 65 04
[email protected]


Rulla till toppen