BLT Sydöstran: Den farliga humorn

”Demokratiaktivister i Vitryssland kommer på en lysande idé. De sätter upp ett gäng gosedjur i centrala Minsk och placerar skyltar invid dem. Kraven på skyltarna är tydliga – pressfrihet, låt folket bli fritt, och andra klart oppositionella slogans. Det dröjer några minuter. Poliser kommer fram och sätter stopp för gosedjursprovokationen. Gosedjurens ägare döms till tio dagar i fängelse, på grund av att han har brutit mot lagen mot möten på offentlig plats. Samma dag som domen faller dyker det upp en ny gosedjursdemonstration i Minsk. Den här gången ingriper inte bara polisen mot gosedjuren, utan Spetsnaz-soldater, enligt Östgruppens blogg Belarusbloggen. Hela historien finns att läsa där i ett par, tre blogginlägg från februari månad…”
BLT Sydöstran

Rulla till toppen