Temakväll: Vladimir Putin inför rätta?

Östgruppen gästas av den framstående ryske människorättsförsvararen Stanislav Dmitrijevskij (Rysk-tjetjenska vänskapsförbundet)

Europadomstolen har fällt  Ryssland i mer än 150 fall gällande krigsförbrytelser i Tjetjenien. Många av förövarna är kända, men nästan ingen har ställts inför rätta. I den ryska människorättsrapporten ”Internationell Tribunal för Tjetjenien” pekas även Vladimir Putin ut som en av de misstänkta. Söndagen den 4 mars väntas han återigen väljas till Rysslands president.

Vilken roll har Vladimir Putin spelat i kriget i Tjetjenien? Hur påverkas arbetet för mänskliga rättigheter i Tjetjenien om han åter blir Rysslands president? Är det realistiskt att verka för en lagföring av Putin? Stanislav  Dmitrijevskij  ger sin syn och berättar om arbetet med ”Internationell tribunal för Tjetjenien”.

Fika serveras mot frivilligt bidrag!  Föranmälan till [email protected], senast tisdagen den 28/2.

Välkomna!

Rulla till toppen