Temakväll: Rapport från Vitryssland

Temakväll
RAPPORT FRÅN VITRYSSLAND

Östgruppen gästas av:

Valjantsin Stefanovitj
vice ordförande för människorättscentret Vjasna, och nära medarbetare till fängslade Ales Bjaljatski

Olga Smoljanko
jurist med fokus på föreningsfrihetsfrågor, från Nopi

I november dömdes Vjasnas ordförande, Ales Bjaljatski, till 4,5 års fängelse. Samtidigt har nya repressiva lagar som tydligt riktar in sig mot oberoende organisationer stiftats. Två framträdande experter från det vitryska civilsamhället gästar Östgruppen för att ge oss en aktuell bild av människorättsläget i Vitryssland. Hur ser lagstiftningen egentligen ut, och vilka är konsekvenserna för organisationerna ifråga? Lyckas regimen med sin skrämseltaktik eller kan effekten lika gärna bli den motsatta? Valjantsin och Olga kommer att sammanfatta situationen utifrån personliga erfarenheter och juridiska fakta.

Fika serveras mot frivilligt bidrag!

Föranmälan tilll: [email protected], senast fredagen den 27:e januari.

 

 

Rulla till toppen