Manifestation till stöd för Ales Bjaljatski

Fredagen den 25 november genomför Östgruppen en manifestation till stöd för Ales Bjaljatski. Bjaljatski är Vitrysslands främste människorättsförsvarare och ordförande för det vitryska människorättscentret Vjasna. Han dömdes idag till 4,5 års fängelse i en politiskt motiverad rättegång. Manifestationen äger rum kl 12.30-13.00 utanför Vitrysslands ambassad, Herserudsvägen 5, Stockholm.

Oberoende bedömare är eniga om att rättsprocessen mot Bjaljatski är politiskt motiverad och ett sätt att bestraffa honom för hans effektiva människorättsarbete.

Medarrangörer till manifestationen är Civil Rights Defenders.

Mer information om rättegången finns på Belarusbloggen: http://vitryssland.wordpress.com/2011/11/24/ales-bjaljatski-domd-till-fangelse/

Beställ blankett för autogirobetalning

Fyll i formuläret nedan. Vi skickar dig då en blankett som du fyller i och skickar tillbaka i ett frankerat svarsbrev. I formulärets meddelanderuta här nedanför kan du ställa frågor, lämna ytterligare upplysningar eller skicka en hälsning, om du vill.