TV4:Klimatet för regimkritiker allt hårdare i Ryssland

”…Oksana Tjelysjeva skriver bland annat för tidningen Novaja Gazeta. Under måndagen deltog hon på ett seminarium i Stockholm om hur kritiska röster tystas i dagens Ryssland. Enligt en ny rapport har situationen för oppositionella och människorättsaktivister försvårats de senaste åren, det gäller särskilt föreningar som ägnar sig åt mänskliga rättigheter och finansieras med stöd från utlandet.

’Myndigheterna trakasserar de oberoende aktörerna genom att utsätta dem för kontroller och inspektioner regelbundet. På så sätt hejdar man dem från att ägna sig åt sin kärnverksamhet och det är just det som man vill åstadkomma. Man vill passivisera det oberoende civila samhället och det lyckas man tyvärr med ganska bra just nu’, säger Martin Uggla, ordförande för Östgruppen, en svensk organisation som verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa…”
TV4 Nyheterna

Rulla till toppen