Manifestation för demokrati i Vitryssland den 11 december

Inför presidentvalet i Vitryssland den 19 december anordnar Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter i sambarbete med Svenskt Internationellt Liberalt Centrum och Info Belarus en manifestation till stöd för den vitryska demokratirörelsen.

– Omvärlden måste uppmärksamma förtrycket och bristen på mänskliga rättigheter i Vitryssland. Kampanjen inför presidentvalet har även denna gång präglats av orättvisa villkor och manipulation från myndigheternas sida, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

– Vi välkomnar media och intresserade att delta vid manifestationen nu på lördag. Omvärldens uppmärksamhet är viktig. Framför allt handlar det om att visa stöd till den belarusiska demokratirörelsen som alltid tystats, säger Martin Ängeby, generalsekreterare för Svenskt Internationellt Liberalt Centrum (Silc).

Manifestationen genomförs den 11 december kl 13.00 på Mynttorget i Stockholm. Talar gör Martin Uggla (Östgruppen), Martin Ängeby (Silc), Caroline Szyber (kd), och Anna Steele Karlström (fp).

 

Hämta flygblad i pdf-format här!

 

Rulla till toppen